Ska du skaffa ett kreditkort? Innan du signar upp för första bästa –  kolla in dessa 5 saker att tänka på innan du skaffar ett kreditkort!

5 saker att tänka på innan du skaffar ett kreditkort

#1. Hur mycket kommer du handla för på kortet per år?

Många erbjudanden om gratis resor eller andra förmåner bygger på en hög spendering, från 25.000 kronor per kvartal eller 100.000 kronor per år. Även kort som ger cash-back kräver att du handlar mycket på kortet för att återbäringen ska ens betala årsavgiften. Dubbelkolla villkoren!

#2. Kan du skaffa ett extrakort istället?

Lever du ihop med en person som har ett bra kreditkort med fina förmåner kan man ofta skaffa ett extrakort till en lägre kostnad än huvudkortet. Då samlar ni dessutom bonus ihop – vilket gör att man lättare kommer upp till högre nivåer

#3. Starta med ett kort utan årsavgift

Ska du skaffa ditt första kreditkort och inte vet riktigt hur mycket du kommer att använda det? Starta med ett kreditkort utan årsavgift. Du hittar alla kreditkort utan årsavgift här.

#4. Ska du köpa resor med kortet? Dubbelkolla att kortet har en reseförsäkring.

Om du ska köpa resor med kortet är det smart att dubbelkolla att kreditkortet du väljer har en bra reseförsäkring. En regel är att ju dyrare kortet är – desto bättre är försäkringen. Men det finns även gratiskort som har en helt ok reseförsäkring.

#5. Ska du hyra bil utomlands?

Kommer du hyra bil utomlands? Då behövs alltid ett kreditkort och det finns flera kort där det ingår en självriskreducering för hyrbil när du betalar bilhyran med kortet. Ett bra sätt at snabbt spara in på onödiga försäkringar som hyrbilsföretagen försöker sälja på dig!

Leave a comment

Sortera kort per förmån och typ

Läs vår kreditkortsgudie innan du signar upp för ett kreditkort. Vi har kollat upp alla kort som finns! Läs mer här.

Bästa kreditkortet för resan?

Läs här om de kort som är bästa för resan - om du är sugen på att hänga i en lounge innan flyget går. Kolla in kort med loungeaccess.

Kort med cashback

Vill du starta med ett kreditkort helt utan årsavgift? Kolla in kreditkort utan årsavgift här.

Innan du skaffar ett kreditkort

5 saker att tänka på innan du skaffar ett kreditkort - läs tipsen här.

Få våra nyhetsbrev om tips för din privatekonomi

Kreditkortsval.com 2021 All rights reserved.

Vi använder cookies för att bland annat ständigt förbättra denna site. Genom att fortsätt använda webbplatsen utgår vi från att du godkänt detta.  Läs mer