En vanlig fråga är om man kan man ansöka om ett kreditkort om man har betalningsanmärkning? Det enkla svaret är tyvärr nej. Vi har inte hittat någon kreditkortsutgivare som accepterar ansökningar från personer med betalningsanmärkning. Detta ställer ofta till problem när man exempelvis vill hyra bil utomlands när det är ett krav att man garanterar bilen med ett kreditkort. Men även om man inte ska hyra bil är det ofta onödigt dyrt att betala saker på resan med sitt vanliga bankkort.

Vi har inte hittat någon kreditkortsutgivare som accepterar ansökningar från personer med betalningsanmärkning

Vad ska man göra om man råkat få en betalningsanmärkning?

En bra lösning är att skaffa ett debitkort – det vill säga ett kort där man sätter in pengar i förskott. Det finns flera bra debitkort, vissa helt utan årsavgift. Kolla in alla debitkort som finns att väja på här. Ska du hyra bil utomlands – se till att du reser med någon som har ett “riktigt” kreditkort. Och glöm inte att skaffa PIN-kod till kortet – det är ofta ett krav att man slår in den!

Kolla in alla debitkort på den svenska marknaden här.

Leave a comment

Sortera kort per förmån och typ

Läs vår kreditkortsgudie innan du signar upp för ett kreditkort. Vi har kollat upp alla kort som finns! Läs mer här.

Bästa kreditkortet för resan?

Läs här om de kort som är bästa för resan - om du är sugen på att hänga i en lounge innan flyget går. Kolla in kort med loungeaccess.

Kort med cashback

Vill du starta med ett kreditkort helt utan årsavgift? Kolla in kreditkort utan årsavgift här.

Innan du skaffar ett kreditkort

5 saker att tänka på innan du skaffar ett kreditkort - läs tipsen här.

Få våra nyhetsbrev om tips för din privatekonomi

Kreditkortsval.com 2021 All rights reserved.

Vi använder cookies för att bland annat ständigt förbättra denna site. Genom att fortsätt använda webbplatsen utgår vi från att du godkänt detta.  Läs mer