Vilket är egentligen det bästa kreditkortet för resan utan årsavgift? Jag gjorde mig av med mitt kreditkort i höstas, då det hade en hög månadsavgift och jag inte längre alls kunde nyttja de förmåner som jag tidigare haft stor nytta av – exempelvis tillgång till flygplatslounge (vilka stängdes och jag reste klart mindre än tidigare).

Men, det är ju alltid bra att ha med ett kreditkort på resan förutom sitt vanliga bankkort .- om man exempelvis ska hyra bil eller om det vanliga kortet av någon anledning skulle sluta fungera. Nu när det ser ut som att 2021 kommer att bli ett klart bättre reseår än 2020 har jag förberett mig genom att skaffa nya kreditkort för resan – nu helt utan årsavgift

Bästa kreditkortet för resan utan årsavgift

Först undersökte jag vilket som är det bästa kreditkortet för resan utan årsavgift. Det vill säga – det kostar inget att ha kortet – det enda som kostar är exempelvis ränta om man inte betalar hela fakturan för månadens köp.

Det finns flera alternativ på helt kostnadsfria kreditkort och vilket som är det bästa kreditkortet för resan utan årsavgift för just dig beror lite på hur mycket du kommer att använda kortet för dina inköp och vilket flygbolag du föredrar.

SAS Amex Classic ser intressant ut för mig som gillar att flyga med SAS, men där ingår ingen reseförsäkring alls vilket drar ner betyget. Enda fördelen med detta kort är att man samlar SAS Europbonuspoäng med detta kort. Reseförsäkring ingår visserligen ofta i hemförsäkringen, dock med sämre ersättning för saker som försenat bagage – eller för mat och dryck om man drabbas av en längre försening.

Denna typ av reseförsäkring ingår dock i Norwegiankortet, där man dessutom samlar poäng på alla köp och har andra förmåner. Men, det gör det även i Re-member flex. Amex Green Card som man ser mycket reklam för just nu är det kort som är det svagaste kreditkortet utan årsavgift av de jag jämfört.

Reseförsäkringar för kreditkort utan årsavgift

 

Leave a comment

Sortera kort per förmån och typ

Läs vår kreditkortsgudie innan du signar upp för ett kreditkort. Vi har kollat upp alla kort som finns! Läs mer här.

Bästa kreditkortet för resan?

Läs här om de kort som är bästa för resan - om du är sugen på att hänga i en lounge innan flyget går. Kolla in kort med loungeaccess.

Kort med cashback

Vill du starta med ett kreditkort helt utan årsavgift? Kolla in kreditkort utan årsavgift här.

Innan du skaffar ett kreditkort

5 saker att tänka på innan du skaffar ett kreditkort - läs tipsen här.

Få våra nyhetsbrev om tips för din privatekonomi

Kreditkortsval.com 2021 All rights reserved.

Vi använder cookies för att bland annat ständigt förbättra denna site. Genom att fortsätt använda webbplatsen utgår vi från att du godkänt detta.  Läs mer