Hur många olika kreditkort ska jag ha? 1 eller flera? En viktig faktor är att ha minst två olika kort från olika kortutgivare. Dessutom har korten olika fördelar som gör att du kan ha nytta av minst två olika kreditkort.

Summering: Du bör ha minst två olika kreditkort från olika kortutgivare. Dessutom har korten olika fördelar som gör att du kan ha nytta av minst två olika kreditkort.

Hur många olika kreditkort ska jag ha?

Den första aspekten är att ha kreditkort från flera olika kortutgivare. Amex är ett populärt kreditkort, men det är även ett av de kort som kostar mest avgiften för butiken, vilket gör att många butiker inte accepterar Amex. Så har du ett Amex som ditt enda kreditkort kan det vara smart att skaffa ett till kort med Visa eller Mastercard-koppling. Det finns flera såna kort helt utan årsavgift – dessa hittar du här.

Den andra aspekten är att se vilka förmåner de olika kreditkorten har och fundera över vilka förmåner som är viktigast för dig. Är det att samla bonuspoäng på alla köp, är det att få access till lounger på flygplatser eller är det reseförsäkringen som är det viktiga när du väljer kreditkort? Vill du ta ut kontanter på resan finns det kredikort där du gör det utan avgift – andra kreditkort tar upp till 3-4% i avgift för kontantuttag utomlands. Klart onödiga utgifter!

Kolla gärna in vår guide där vi har sammanställt alla kreditkort som finns på den svenska marknaden – du hittar den här. Där kan du enkelt sortera kort per förmån för att se vilka kort som är de mest relevanta för just dig!

Leave a comment

Sortera kort per förmån och typ

Läs vår kreditkortsgudie innan du signar upp för ett kreditkort. Vi har kollat upp alla kort som finns! Läs mer här.

Bästa kreditkortet för resan?

Läs här om de kort som är bästa för resan - om du är sugen på att hänga i en lounge innan flyget går. Kolla in kort med loungeaccess.

Kort med cashback

Vill du starta med ett kreditkort helt utan årsavgift? Kolla in kreditkort utan årsavgift här.

Innan du skaffar ett kreditkort

5 saker att tänka på innan du skaffar ett kreditkort - läs tipsen här.

Få våra nyhetsbrev om tips för din privatekonomi

Kreditkortsval.com 2021 All rights reserved.

Vi använder cookies för att bland annat ständigt förbättra denna site. Genom att fortsätt använda webbplatsen utgår vi från att du godkänt detta.  Läs mer